Bebeklerde sivilce gibi kızarıklık; Yüzde, kafada ve vücutta görülen sivilce gibi kızarıklık bebeklerde oldukça sık rastlanabilmektedir. Ciltte oluşan
bebeklerde sivilce gibi kızarıklık durumları genellikle ciddi bir sorun demek değildir tedavisi kolaylıkla yapılır.
Bebeklerde sivilce gibi kızarıklık sebepleri ve tedavi yöntemleri
İsilik: Bebeklerde genellikle yaz aylarında meydana gelir terleme ve sıvı kaybı ile birlikte bebeklerde sivilce gibi kızarıklıklara meydana gelir. Vücutta, ensede, yüz bölgesinde ve tüm ciltte küçük kızarıklık ve noktacıklar şeklinde görülen bir cilt rahatsızlığıdır.
Bebek kıyafetlerinde terletmeyen, dar olmayan ve pamuklu ürünler tercih edilmelidir. Bunun haricinde açık havalarda bebek aşırı güneşe maruz bırakılmamalıdır bu durumlar bebeklerde sivilce gibi kızarıklıklar oluşmasına sebep vermektedir.
Bebeklerde isilik tedavisi için ilgili hekiminize başvurup karbonat tedavisi yapabilirsiniz. Bunun için 1 bardak suya 2 tatlı kaşığı karbonat katıp karıştırın ardından gün içerisinde 5 defa kızarıklıkların üzerine sürün. Losyon olarak ise doktorunuza danışıp eczanelerden temin edebileceğiniz 'Kalamin' ilacını kullanabilirsiniz.
Kurdeşen: Bebeğin yüz bölgesi dahil her yerinde görülebilen sivilce gibi kızarıklıklar ve ciltteki kabarıklıklar şeklinde görülen sık rastlanan alerjik bir reaksiyondur. Bu rahatsızlık beraberinde kaşıntıya yol açmaktadır. Kurdeşene bağlı olarak bebekte dudak ve göz çevresi şişmesi meydana gelebilir. Kurdeşen tedavisinde alerjik reaksiyon, iltihap ve sivilce gibi kızarıklıkları tedavi etmek amacıyla Antihistaminik ve Kortikosteroid kullanımı uzman doktorunuz tarafından önerilebilir.
Su Çiçeği: Herpes virüsünden dolayı kaynaklanan bu rahatsızlık bebeklerde sivilce gibi kızarıklık, kırmızı noktalar ve döküntü şeklinde belirtiler gösterir. Vücudun her bölgesinde görülür. Bebeklerde su çiçeği kaşıntı yapabildiğinden zarar verilmeden doktor tarafından tedavisi gerçekleştirilmelidir.
Egzama: Bebeklerde oldukça sık rastlanabilen bir deri hastalığıdır. Bebeklerde kızarıklık, döküntü ve kabuklanma gibi belirtiler ile beraber görülür. Egzama sebebi genetik yatkınlıktan dolayı olabildiği gibi ev tozu akarı, besin alerjileri ve polen alerjisi nedeniyle de gerçekleşebilmektedir.
Kızamık: Bu rahatsızlığa da ismi 'rubivirüs' olarak anılan bir virüs yol açmaktadır. Kızamığın iyileşme süresi 2-3 hatta arası değişebilir. Bebekte kızamık vücudun her yerinde görülen sivilce benzeri noktaların oluşmasına yol açar. Beraberinde bebekte halsizlik ve yüksek ateş görülür. İyileşmenin kolay gerçekleştirilmesi için doktorunuza başvurmanız önerilir.
Bebek sivilcesi: Bebek doğduktan 2-3 hafta sonrasında vücutta sivilce benzeri kızarıklık görülmesine açabilir tehlikeli değildir, kendiliğinden geçer.